יש לא מעט תפיסות שגויות לגבי אסטרטגיות קידום אתרים לוקאלי, השיטות השונות והתוצאות הצפויות מבניית התהליך. לכן, אם כבר מחליטים ללכת על קידום בצורה לוקאלית, מוטב להשתמש בשיטות אופטימיזציה מוכחות.
במדריך זה נסביר את החלקים העיקריים של תהליך קידום אתרים (SEO): ניתוח מתחרים מקומיים, תוכן וקישורים.
קידום אתרים לוקאלי – ניתוח מתחרים מקומיים
עד כמה חשוב להכיר לעומק את אלה שמתמודדים מולכם על הלקוחות? ובכן, תהליך קידום אתרים לוקאלי יכול להצליח או להיכשל על בסיס ניתוח המתחרים המקומיים. ניתוח הזירה התחרותית מאפשר לכם לגלות את הדברים החשובים ביותר שהם עושים על מנת להשיג תוצאות אורגניות, ולהתקדם בתהליך כשיש בידיכם את כל המידע החשוב שיעזור לכם להשיג את התוצאות שאתם מקווים להשיג.
- כשאתם בוחנים תוכן של מתחרה, אתם יכולים לדעת על אילו נושאים הוא כותב; מהו אורך ממוצע של תוכן (לפי מספר מילים); מה התדירות בה הוא מעלה תכנים חדשים.
- כשאתם בוחנים את הקישורים שלו, אתם יכולים לדעת כמה קישורים יש לו, אילו סוגים, מאיפה הם מגיעים, בכל כמה זמן וכדומה.
ובאמצעות כל המידע הזה, כאמור, אתם יכולים לקבל תמונה מלאה של פעילות המתחרים ולבצע שינויים מתאימים בתהליך שלכם במידת הצורך על מנת להביס אותם. זוהי הדרך הבטוחה והטובה ביותר לבניית אסטרטגיית קידום לוקאלי מנצחת.
קידום אתרים לוקאלי – אילו גורמים יש לכלול בניתוח מתחרים מקומיים?
חקר מתחרים מקומיים צריך להתבצע תוך התמקדות בשוק, הנישה ובמיקום שלכם, ולכלול בחינה מדוקדקת של פרמטרים הנוגעים לנושאי תוכן, קישורים וקידום אתרים און-פייג' (On-page SEO) כפי שהם מתבצעים על ידי המתחרים. כך תוכלו ליצור אסטרטגיית קידום לוקאלי מתאימה למצב התחרות שלכם.
- תוכן: מי כותב את התוכן, מה הנושאים, מתי התוכן נכתב, לכמה שיתופים הוא זוכה וכו'.
- קישורים: אינדקסים של עסקים מקומיים, אתרי עסקים מקומיים, קישורים לאתרים ממשלתיים או חינוכיים באיזור וכו'.
- קידום אתרים און פייג': קידוד CSS ו-HTML באיכות גבוהה, תגי כותרת אופטימליים, תיאורי מטא, כתובת URL ועוד.
את הניתוח יש לערוך על עשר התוצאות הראשונות בגוגל; פשוט לעשות מחקר מילות מפתח בענף המדובר בצירוף שם האיזור, כגון "משלוחי פרחים ברעננה" או "ייעוץ הנקה ברמת הגולן". אז, השתמשו בכלי ניתוח כגון Google Search Console, SEMrush, Screaming Frog, Majestic או Ahrefs כדי לקבל את המידע המבוקש (מומלץ להשתמש לפחות בשניים או שלושה כלים כאלה במקביל על מנת להצליב מידע ולקבל כמה שיותר נתונים במישורים שונים).
תוכן: מה לא לעשות
חלק בלתי נפרד מן הדברים שצריך לעשות בתהליך קידום אתרים לוקאלי הוא גם אילו פעולות אסור או לא כדאי לעשות:
הימנעו מכתיבת תוכן מן המוכן
אם לשפוט על פי מה שכתוב באינטרנט, כמעט כל מלון בישראל פונה אל "נוף עוצר נשימה" וכמעט כל מסעדה בצפון משתמש ב"תוצרת גלילית". מדוע? משום שיותר מדי עסקים נוטים לקחת תכנים קיימים, לשנות כמה מילים ולהציג אותם כתכנים חדשים. כך נוצר מצב בו בענפים מסוימים כל התכנים נראים דומים, כך שכל אחד מהם מציע מעט מאוד ערך של ממש למשתמש, אם בכלל.
אם אין באפשרותכם ליצור תוכן חדש לחלוטין – למשל בגלל מרחק גיאוגרפי גדול שמונע מכם הגעה פיזית למקום שעליו אתם כותבים – אזי השתדלו לבצע מחקר איכותי ככל האפשר כדי שגם כאשר תשנו כמה מילים בתוכן קיים, עדיין תצליחו לצקת פנימה איזשהו ערך משמעותי ייחודי שהמשתמש יוכל ליהנות ממנו.
התמקדו בנישה המקומית
אם אתם מעוניינים ליצור תוכן לקהל פוטנציאלי שנמצא בסביבתכם, צרו את התוכן כשאתם מתמקדים בו ובצרכים שלו (תוכלו להיעזר לשם כך שמידע שלמדתם מפעולותיהם של המתחרים הקיימים באיזור). כך למשל לא תרצו לכתוב מאמרים ארוכים אודות מוצרים ושירותים שאתם מציעים, אם כל מה שלקוחות הפוטנציאליים שלכם מחפשים הוא כתובת החנות הפיזית, שעות הפתיחה או מספר הטלפון שלכם.
צרו תוכן ייחודי לכל עמוד
אם יש לכם אתר שעוסק במותג, במוצרים או בשירותים שלכם באופן כללי, וברצונכם ליצור תהליך קידום אתרים לוקאלי, לכאורה הדבר הכי קל שאפשר לעשות הוא לקחת את התוכן שכבר יש באתר ופשוט להוסיף לו פה ושם מילות מפתח בעלות אופי מקומי. למשל, אם העסק הוא בתחום האינסטלציה וברצונכם ליצור תהליך קידום מקומי באיזור תל אביב, אז בכל מקום שבו כתוב "אינסטלטור" אפשר לכאורה להחליף ל"אינסטלטור בתל אביב" – ויש לנו תהליך קידום לוקאלי!
ובכן, זאת תהיה טעות קשה. על אחת כמה וכמה אם אותו אינסטלטור עובד בכל איזור גוש דן, התוצאה שתתקבל תהיה כמה עמודי תוכן שההבדלים היחידים ביניהם הם "אינסטלטור בתל אביב", "אינסטלטור בבת ים", "אינסטלטור בחולון" וכדומה.
בעת יצירת תוכן לוקאלי חשוב שהתוכן בכל עמוד יהיה ייחודי ויספק ערך ייחודי למשתמש. גם אם אין שום הבדל בין האינסטלטורים השונים בכל עיר בגוש דן, עליכם למצוא דרך ליצור בין העמודים הללו הבדל משמעותי שייתן ייחוד כלשהו לכל אחד מהם.
הימנעו מדחיסת מילות מפתח
האלגוריתם של גוגל אמנם עבר שינויים לא מעטים במהלך השנים האחרונות, אולם דבר אחד נשאר פחות או יותר אותו דבר: השאיפה להציג למשתמשים תוצאות טבעיות שהוא ימצא בהן ערך. לכן הימנעו מצפיפות יתר של יותר מדי מילות מפתח ושמרו על טון טבעי, זורם ונעים של תוכן, ממש כאילו אתם משוחחים בנחת עם האדם שמולכם.
קישורים בהקשר המקומי
בדומה לתוכן, קישורים הם חלק חשוב מאוד מכל תהליך קידום אתרים ובפרט בהקשר של קידום לוקאלי. תחילה יש לבצע ניתוח של האתר שלכם ולקבל תמונת מצב קיימת של הקישורים הקיימים בו.
לאחר מכן התחילו להרחיב את הקישורים הללו, תוך התמקדות בהקשר הלוקאלי. מאיפה מתחילים? ממחקר המתחרים שערכתם בתחילה. ראו אילו אתרים מקשרים אליהם ועשו מאמץ לייצר קישורים מאותם אתרים (או אתרים דומים) אליכם.
ודאו תמיד שפרטי העסק נכונים וזהים
הפרטים הבסיסיים, לצורך העניין, הם שם העסק, כתובתו ומספר הטלפון שלו (ולכך אפשר להוסיף גם את שעות הפתיחה או כתובת מייל) – ובמיוחד כשמדובר בקידום לוקאלי חשוב לוודא שהפרטים הללו נכונים וזהים בכל מקום שבו הם מופיעים. אין טעם לנסות להתחכם ולשנות את בע"מ ל"בערבון מוגבל" או לכתוב פעם "תל אביב יפו", פעם "ת"א יפו" ופעם "תל אביב-יפו".
קידום אתרים לוקאלי – לסיכום
קידום לוקאלי אינו שונה באופן מהותי מקידום אתרים אורגני באופן כללי. שניהם עוסקים במחקר מילות מפתח, תוכן, קישורים חיצוניים והתמודדות מול מתחרים כפרמטרים בגיבוש ויישום אסטרטגיית אופטימיזציה לאתר.
ההבדל הוא בהתמקדות בנושא הלוקאלי. כל עוד תקפידו לתת ערך של ממש למשתמשים, ייחוד איכותי בתוכן ויצירת חוויית משתמש חיובית, אתם בכיוון הנכון להצלחה.