שיפור מהירות אתר

כיצד מהירות משפיעה על קידום אתרים?

מהירות אתר היא אחד מהפרמטרים שמקבלים משנה חשיבות במהלך השנים האחרונות , בשל העובדה שגוגל מייחסת חשיבות רבה לחווית המשתמש וחווית הגולשים באתר היא אחד מן הנדבכים החשובים ביותר באלגוריתם של גוגל וגם של מנועי חיפוש אחרים.

מהי מהירות אתר?

ברוב המקרים, המושג "מהירות אתר" מתייחס לזמן הקצוב בין מועד בקשת טעינת האתר לבין הצגה מלאה שלו בפועל בצד של הגולש. בזמן זה קורים מספר תהליכים ברמת השרת, שרתי DNS ומספר גורמים טכניים נוספים המשפיעים על מהירותו הסופית.

"בתכלס, מהירות אתר היא הזמן בין הקלקה על קישור אתר לבין טעינה שלו בפועל"

למה מהירות אתר חשובה כל כך?

כפי שכבר ציינו בהתחלה, מהירות האתר היא אחד המדדים החושבים ביותר הנלקחים בחשבון במכלול החוויה המכונה "חווית משתמש". חשבו על זה, האם אתם מחכים בכלל לאתר שנטען בצורה איטית מאוד או מקליקים על חזור מתי שאתם מבחינים באטיות חריגה? 

גם במידה שנשארתם באתר וחיכיתם בסבלנות, סביר מאוד להניח שהאתר האיטי ימשיך בסורו גם בניווט פנימי ולכן איטיות אתר היא "מחלה" רחבה מאוד המשפיעה בצורה קריטית על כלל הביצועים של האתר בעיני הגולשים ובעיני הבוטים של מנועי החיפוש.

"כל פגיעה במהירות האתר היא פגיעה בקידום האתר בפועל."

כיצד לשפר את מהירות האתר?

לאחר שהבנו את המשמעות העמוקה של מהירות האתר על קמפיין קידום הSEO שלנו, הגיע הזמן להבין כיצד ניתן לשפר את מהירות האתר בצורה מיידית. 

בסרטון: מדריך אופטימיזציית מהירות לאתר

כיווץ תמונות

תמונות הן אחד הפרמטרים בעלי המשקל הגדול יותר במכלול הפרמטרים הנלקחים בחשבון במהירות האתר. לעיתים אנו נתקלים באתרים היכולים להיות מהירים מאוד( בנויים נכון מבחינת קוד נקי ושרת איכותי) אך תמונות כבדות פוגעות במהירות האתר ולכן גם בקידום האתר באופן משמעותי. 

אם אתם משתמשים בוורדפרס, ישנם מספר פלאגינים חינמיים שתוכלו להעזר בהם כדי לקבץ את התמונות, כמו Smush למשל שמגיע גם עם גרסת פרימיום לבעלי אתרים גדולים.

קוד נקי

קוד נקי של אתר הוא המפתח של אתר מהיר. בניית קוד מסורבל, או תוך שימוש בפלאגינים ובפייג' בילדרים כבדים יכולה ממש להרוס את המהירות של האתר ולהפוך אותו לבעל משקל רב ללא כל סיבה הכרחית. 

הפניות

הפניות נוצרות כאשר אנחנו משנים כתובות אתר ורוצים לשמור על מבנה תקין. לצד היתרון של הפניות, חשוב לזכור שהן יוצרות האטה מסויימת (משום שהאתר צריך לטעון כתובת, ולאחר מכן כתובת אחרת) לכן מומלץ לבצע אותן ברמת השרת ולא ברמת הפלאגינים המאטים את מהירותו.

שרת

לא משנה כמה נקפיד על בנייה נכונה של אתר, ונבצע אופטיזמציה למהירותו, שרת הוא הבורג החשוב ביותר בכל המערכת וללא אחסון איכותי לא נוכל להגיע לתוצאות איכותיות. ניתן לבדוק בכלים מתקדמים את מהירות תגובת השרת ולבחון את התמיכה שאתם מקבלים לאורך זמן והנכונות לענות על בעיות לאורך זמן.

כלים לבדיקת מהירות

ישנים מספר כלים שונים לבדיקת מהירות אתר ברחבי הרשת, וחשוב לבדוק את התוצאות במגוון כלים. הבולט מכולם כמובן הוא הכלי הרשמי של גוגל המציג תוצאות שנראות לפעמים כגרועות במיוחד. אין צורך להבהל מהתוצאה המוצגת וחשוב לוודא בכל בכלים שזמן טעינת האתר הוא פחות מ3 שניות. 

כלים נוספים שתוכלו ללמוד מהם על מהירות האתר הם הGtmetrix והPingdom.

לסיכום,

מהירות אתר חשובה מאוד בכל קמפיין קידום אתרים שאנחנו מבצעים, וחשוב מאוד להקפיד על בדיקה קבועה של המהירות וניטור בעיות בנושא. אנחנו ממליצים במומחי בניית אתרים שיודעים לשלב בין הרצון לתצוגה מרהיבה, לבין פרקטיות שעוזרת

רוצה יותר כניסות לאתר?